Ηλιακή ενέργεια

Ο ήλιος είναι η πηγή ενέργειας που εδώ και χιλιάδες χρόνια χαρίζει ζωή στον πλανήτη ΓΗ.

Ικανός να καλύψει τις ενεργειακές μας ανάγκες 15.000 φορές, μας προσφέρει το χέρι ώστε να ξεφύγουμε από τις συμβατικές μορφές ενέργειας.

Στο πνεύμα της καλυτέρευσης των συνθηκών του πλανήτη μας, όλα τα κράτη σε διεθνές επίπεδο έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο του Kyoto και έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές του CO2 που ως τώρα επιβαρύνει τις κλιματολογικές συνθήκες του πλανήτη μας και την ποιότητα της ζωής μας, θέτοντας ως στόχο την παραγωγή του 12% των ενεργειακών αναγκών μας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως το έτος 2010.

Πρόκειται για ένα στόχο πού όλα τα κράτη καλούνται να καλύψουν. Ένα στόχο τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο υπόλοιπος κόσμος έχει υιοθετήσει απόλυτα. Πολλές κυβερνήσεις δημιουργούν κίνητρα για την προώθηση της ηλιακής ενέργειας, είτε μέσω τακτικών επιδοτήσεων, είτε με άλλους τρόπους.

Από την άλλη, είναι πολλές οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που εξακολουθούν να μάχονται για την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μέσα στα πλαίσια των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκεται και η ηλιακή. Μετατρέποντας την σε ζεστό νερό χρήσης, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες εφαρμογές (σύνδεση με κεντρική θέρμανση, πλυντήριο πιάτων, ρούχων κ.τ.λ.) μπορεί να εξοικονομήσει ετησίως τις απαιτήσεις μίας οικογένειας για ζεστό νερό σε ποσοστό άνω του 70%.

Η Ελλάδα, ανήκει στα κράτη της Ευρώπης με τα περισσότερα πλεονεκτήματα, καθώς κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις μέσης ηλιοφάνειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και το υψηλότερο επίπεδο εφαρμογής σε σχέση με ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ηλιακή ενέργεια δε μολύνει.

Η ηλιακή ενέργεια προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ηλιακή ενέργεια είναι ΔΩΡΕΑΝ ! ! !

Αφήστε μια απάντηση