Η κατασκευή των ηλιακών θερμοσιφώνων

Διαδικασία Παραγωγής Ηλιακών Θερμοσιφώνων

Η παραγωγική διαδικασία των ηλιακών θερμοσιφώνων συνοψίζεται στα παρακάτω τμήματα παραγωγής:

 1. Τμήμα παραγωγής απορροφητών ηλιακών συλλεκτών και εξαρτημάτων (fins, headers).

Παράγονται απορροφητές όλων των τύπων, όπως: μαίανδρος, διπλός μαίανδρος, άρπα, διπλή άρπα κ.τ.λ. Η παραγωγική ικανότητα είναι 540-600 απορροφητές το εικοσιτετράωρο.

 

 

 1. Τμήμα παραγωγής συλλεκτών.

Tο τμήμα παραγωγής ολοκληρωμένων συλλεκτών έχει δυνατότητα παραγωγής πολλών τύπων συλλεκτών σε διαφορετικές διαστάσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τους διαφορετικούς τύπους απορροφητών υπάρχει δυνατότητα παραγωγής άνω των 600 διαφορετικών μοντέλων επίπεδου ηλιακού συλλέκτη. Η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου είναι 540-600 απορροφητές το εικοσιτετράωρο.

 

 

 1. Τμήμα παραγωγής βάσεων στήριξης συλλεκτών και συστημάτων.

Παράγονται διαφόρων τύπων συστήματα στήριξης για θερμοσιφωνικά συστήματα και συλλέκτες συστημάτων βεβιασμένης κυκλοφορίας για εγκατάσταση σε επίπεδες, κεκλιμένες επιφάνειες σε κεραμοσκεπές αλλά και ειδικές κατασκευές για αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι βάσεις ηλιακών θερμοσιφώνων της ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε είναι μοναδικής σχεδίασης, κατωχυρωμένες στον ΟΒΙ. Μπορούν να φιλοξενήσουν όλα τα είδη και μεγέθη συλλεκτών και θερμοδοχείων με απόλυτη στοιβαρότητα.

 1. Τμήμα παραγωγής boilers.

Υπάρχει δυνατότητα παραγωγής διαφόρων σχεδίων boiler για θερμοσιφωνικά ηλιακά συστήματα (μέχρι 300 λιτρα) αλλά και boilers για συστήματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας (μέχρι 2000 λίτρα). Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου είναι 100-120 boiler ανα ημέρα. Το πάχος κατασκευής των θερμοδοχείων διαφέρει του υλικού και της επεξεργασίας κατά την παραγωγή (εξελάσεις κτλ). Αναλυτικότερα τα θερμοδοχεία απο ανοξείδωτο ατσάλι και απο χαλκό είναι πάχους 2mm ενώ όλα τα υπόλοιπα θερμοδοχεία είναι πάχους 2,5mm έως 3mm.

 

 

 1. Τμήμα ποιοτικού ελέγχου.

Το τμήμα αυτό ασχολείται με τον τελικό έλεγχο των προϊόντων που λαμβάνει χώρα διεξοδικά ανά παραγώμενη μονάδα με στόχο τον εκμηδενισμό των παραγωγικών αστοχιών.

 1. Τμήμα συσκευασίας.

Στο τμήμα αυτό γίνεται η τελική συσκευασία ανά μονάδα και παλετοποίηση των προϊόντων πριν την αναχώρησή τους για περισσότερες από 26 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

 

Οι γραμμές παραγωγής περιέχουν τον πλέον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό:

 1. Αυτόματη μηχανή συγκόλλησης LASER για παραγωγή απορροφητών ή fins (δυνατότητα συγκόλλησης χαλκού-χαλκού, χαλκού αλουμινίου, αλουμινίου-αλουμινίου).

 2. Αυτόματη γραμμή συγκόλλησης ULTRASONIC παραγωγή fins (δυνατότητα συγκόλλησης χαλκού-χαλκού, χαλκού αλουμινίου).

 3. Αυτόματο συγκολλητικό μηχάνημα υδροσκελετών για χάλκινες σωλήνες ή σωλήνες αλουμινίου.

 4. Αυτόματο διατρυτικό σωλήνων header (28mm, 22mm, 18mm).

 5. Αυτόματο μηχάνημα ελέγχου διαρροών με πρεσσάρισμα του υδροσκελετού σε πιέσεις 15 bar και 7 bar διαδοχικά.

 6. Πριόνια κοπής προφίλ αλουμινίου.

 7. Πρέσσα διαμόρφωσης των πλαισίων αλουμινίου.

 8. 4 σταθμούς κατασκευής πλαισίων αλουμινίου.

 9. 2 σταθμούς μοντάζ συλλεκτών.

 10. Αυτόματη μηχανή συσκευασίας.

 Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν ανα πάσα στιγμή χωρίς καμία προειδοποίηση, ιδιαιτέρως σε περίπτωση έλειψης συγκεκριμένων πρώτων υλών στην παραγωγή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 8017007808

Όλα τα παραπάνω αφορούν την μέθοδο κατασκευής των ηλιακών θερμοσιφώνων της ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε και σκοπό έχουν την ενημέρωση σας για τον συνήθη τρόπο και μέθοδο κατασκευής των ηλιακών θερμοσιφώνων.

Αφήστε μια απάντηση